Pita sa viršlama

by | april 9, 2013

Sastojci:

  • 400 g lisnatog testa
  • 4 pileće viršle
  • 100 g kukuruza šećerca
  • 100 g šargarepe
  • 100 g mladog graška
  • 200 g feta sira
  • 4 jajeta
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 dl pavlake
  • 3 dl mleka
  • 4 kašike ulja
  • mešavina začina

Priprema:

1. Pileće viršle obariti i iseći na kolutove.
2. Šargarepu iseći na kockice a sa graškom i kukuruzom šećercem obariti u slanoj vodi.
3. Posebno umutiti jaja, pavlaku, mleko, prašak za pecivo i začine po ukusu. Dodati rendani feta sir i polako promešati da se dobije ujednačena smesa.
4. Lisnato testo istanjiti oklagijom na debljinu od 5 mm, a potom okruglim zupčastim nožem oblikovati pravougaonik veličine tepsije.
5. Tepsiju nauljiti i u nju prebaciti oblikovano lisnato testo.
6. Preko testa rasporediti kolutove viršli i obareno povrće te sve preliti pripremljenom smesom od sira. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: