Pita sa višnjama
Potrebni sastojci:
Za koru:
4 jajeta
200 g margarina
200 g šećera
300 g brašna
1 prašak za pecivo
100 g čokolade za kuvanje
1 puding od vanile
4 dl mleka
2 kašike ulja
Ostali sastojci:
1 tegla višanja od 800 g
1 crveni preliv za kolače
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti jaja, 120 g šećera, margarin, brašno i prašak za pecivo. Dodati rendanu čokoladu za kuvanje i polako promešati.
2. U manju šerpu sipati 3 dl mleka, dodati ostatak šećera i kuvati dok ne proključa.
3. Preostalo mleko umutiti sa praškom za puding od vanile, sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
4. Okruglu tepsiju nauljiti i posuti brašnom. Sipati u nju pripremljenu smesu za patišpanj i poravnati. Ohlađen puding sipati u poslastičarski džak i pomoću njega istiskivati gomilice pudinga u unutrašnjost smese za patišpanj.
5. Ovako pripremljenu smesu staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 190 ?C dok ne porumeni.
6. Preko ohlađene pite rasporediti oceđene višnje.
7. Preliv za kolače pripremiti prema uputstvu sa kesice i preliti višnje.