Pitice sa mesom
SASTOJCI:
Za testo:
600 g brašna
kašičica soli
mlake vode po potrebi
Za fil:
500 g pilećeg mesa bez kostiju
1 glavica crnog luka
so i biber
Preliv:
3 dl vode
1/2 kašičice soli
2 kašike ulja
PRIPREMA:
1. Umesiti testo na uobičajen način. Razviti ga u jufku, pa je poprskati uljem i ostaviti 5 min. da odstoji.
2. Krajeve jufke preklopiti prema sredini, ponovo je razviti, pa iseći na kvadratiće i filovati prethodno pripremljenim filom.
3. Pileće meso iseckati na kockice i vrlo kratko propržiti sa lukom. Začiniti po ukusu.
4. Na sredinu svake kocke od testa staviti malo fila, svaku piticu uviti i ređati u prethodno podmazan pleh. Peći na 250 ºC.
5. U šerpici prokuvati vodu za preliv, dodati so i ulje.
6. Skoro pečene pitice zaliti prelivom i vratiti u rernu još desetak minuta.
Recept Sadife Despot iz Novog Sada
Izvor: Pošalji recept