Plava traka
Sastojci:
- 8 telećih šnicli (960 g)
- 400 g kačkavalja
- 4 lista dimljene šunke
- 3 jajeta
- 150 g brašna
- 2 supene kašike senfa
- 3 dl ulja
- 4 veća krompira
- 100 g kečapa
- začin C, biber
Priprema:
1. Teleće šnicle izlupati tučkom za meso, kačkavalj iseći na listove, a krompir oguliti i iseći na štapiće.
2. Istanjene šnicle začiniti po ukusu i premazati ih senfom. Na svaku drugu šniclu naneti list sira, komad šunke,
pa opet sira i na kraju sve preklopiti drugom, praznom šniclom. Ivice punjenih šnicli ručno pritisnuti kako bi se slepile.
3. Punjene šnicle uvaljati u brašno, potom u umućena jaja, te pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
4. Gotove šnicle dekorisati kečapom. Krompir ispržiti na vrelom ulju, posoliti ga i služiti kao prilog.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama