Po bakinom receptu: Kuglof sa suvim grožđem

by | mart 16, 2016
Fot0: Bakina kujna

Fot0: Bakina kujna

Sastojci:
– 250 g šećera
– 250 g brašna
– 1 prašak za pecivo
– 4 jajeta
– 2 vanil-šećera
– 1 kašičica ruma
– 2,5 dl kisele pavlake
– 60 g suvog grožđa
– 1 kašika čokolade u prahu
– 2 kašike ulja
– 50 g šećera u prahu

Priprema:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti žumanca sa šećerom i vanil-šećerom pa postepeno dodavati kiselu pavlaku, brašno i prašak za pecivo uz
neprestano mućenje mikserom.
3. Potom dodati sneg od belanaca i suvo grožđe pa polako promešati varjačom.
4. Na kraju dodati čokoladu u prahu i samo jednom promešati da smesa sasvim ne poprimi braon boju.
5. Kalup za kuglof nauljiti i posuti brašnom pa sipati u njega smesu do 3/4 kalupa. Peći u zagrejanoj rerni na 150°S oko 60 min. Sačekati da se ohladi pa ga izvrnuti i posuti šećerom u prahu.

Tagovi: