Pogačice sa dve vrste sira

by | mart 5, 2013

Za testo:

  • 700 g mekog brašna
  • 250 g sitnog sira
  • 1 dl pavlake
  • 150 g margarina
  • 1 kašičica soli
  • 3 jajeta
  • 1 svež kvasac
  • 1 kašičica šećera
  • 1 dl mleka
  • 200 g kačkavalja
  • 0,5 dl maslinovog
  • ulja

Priprema:

1. U manjoj posudi sjediniti mlako mleko, šećer, kašičicu brašna i izmrvljeni kvasac pa dobro izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U posudi za mešenje sjediniti polovinu brašna, nadošao kvasac, švapski sir, 2 jajeta, omekšao margarin, pavlaku i malo soli po ukusu. Zatim postepeno dodavati preostalo brašno i ručno mesiti dok testo ne počne da se odvaja od prstiju. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
3. Nadošlo testo istanjiti oklagijom na debljinu od 1 cm, premazati ga maslinovim uljem, posuti rendanim kačkavaljem i urolovati. Rolat ostaviti da miruje 20 min.
4. Zatim rolat istanjiti oklagijom na debljinu od 1,5 cm pa okruglom modlom izvaditi pogačice.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega poslagati pogačice te ih premazati umućenim jajetom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: