Pogačice sa kajmakom

by | septembar 1, 2013

Pogacice

Sastojci:

  • 300 g kačkavalja
  • 250 g kajmaka
  • 500 g mekog brašna tipa-400
  • 4 jajeta
  • 2 žumanceta
  • 2 dl mleka
  • 1 pakovanje svežeg kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašika ulja
  • so, kim

Priprema:

1. U mlakom mleku rastopiti kvasac, šećer i malo soli, pa ostaviti na toplom
da nadođe.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti rendani kačkavalj, brašno, jaja, kajmak i nadošao kvasac, začiniti po ukusu, te ručno umesiti glatko testo.
3. Pripremljeno testo razvući oklagijom na debljinu od 1,5 cm pa pomoću kalupa vaditi pogačice.
4. U nauljen pleh poslagati pogačice, premazati ih žumancetom i posuti kimom.
5. Ovako pripremljene pogačice ostaviti da nadođu, te ih peći u zagrejanoj rerni dok ne porumene.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: