Pogrešno ste kuvali jaja celog života
Ako ste do sada pravili jaja tako što ih kuvate u ključaloj vodi, a oko žumnaceta se stvarao zeleni prsten, znači da ste ih zaista prekuvali. Počnite odmah da menjate naviku!
Vreme je da promenite naviku i umesto da ostavite jaje u ključaloj vodi, skuvajte ga na pari!
Možda vam to zvuči čudno, ali svakako će biti lakše. Jaja ćete nežnije skuvati, tačnije neće biti popucalih, što se inače dešava kada voda ključa jer ona udaraju jedna u drugo, pa i u stranice šerpe.
Takođe, pošto ih dodate u vodu koja je na pari, nećete smanjiti temperaturu, pa ćete tako lakše oljuštiti jaje.
Isto, jaja će se brže skuvati jer nije potrebno da provri ceo lonac već je dovoljno zagrejati malo vode na dnu lonca.
Pročitajte i… Ne, ovo nije šarena laža. Smućkajte NAJZDRAVIJI doručak na svetu, smršajte i ozdravite!
Kako da to postignete, pogledajte na sledećoj strani…
Evo šta je potrebno da uradite:
– U lonac sipajte otprilike milimetar vode. U lonac ubacite rešetku za kuvanje na pari, pokrijte posudu i ostavite je na toplom. Kada se voda dovoljno zagreje i počne da ključa, spuštajte jaja veoma pažljivo.
Ako želite rovita, kuvajte ih 6 minuta, a ukoliko ste za tvrdo kuvana jaja, onda ih možete na pari držati od 10-12 minuta. Zatim ih potopite u hladnu vodu kako biste prečile dalje kuvanje.
Pročitajte i… Sve smo pogrešno shvatili? Stručnjaci kažu da uz voće nikada nećemo postići idealnu liniju