Pohovana jaja u sosu
Potrebno je:
- 8 jaja + 1 jaje
- 3 kašike
- brašna
- 3 kašike prezli
- ulje
- 3 kašike majoneza
- 2 dl jogurta
- 1 kašika senfa
- 3 kisela krastavčića
- peršun
- so
- biber
Priprema:
1. Skuvati 8 jaja, zatim ih oljuštiti i preseći napola po dužini.
2. Kisele krastavčiće iseći na kockice, a peršun sitno iseckati.
Članak se nastavlja posle reklama
3. Kuvana jaja uvaljati u brašno, pa u umućeno jaje, a zatim u prezle i pržiti na vrelom ulju.
4. U odgovarajućoj posudi sjediniti krastavce, peršun, majonez, jogurt, senf, so i biber pa dobro promešati.
5. Jaja staviti u posudu za serviranje pa ih preliti pripremljenim sosom. Jelo staviti u frižider dase dobro ohladi pa služiti.
Članak se nastavlja posle reklama
Prijatno!
Recept Gordane Ilić iz Beograda
Članak se nastavlja posle reklama
Izvor: Pošalji recept