Pohovana piletina sa sirom

by | jun 7, 2013

Pohovana piletina

Sastojci:

  • 600 g pilećeg belog mesa
  • prstohvat belog luka u prahu
  • 1 kašičica seckanog bosiljka
  • 1 kašičica seckanog peršuna
  • 150 g kečapa
  • 3 jajeta
  • 1 limun
  • 100 g kačkavalja
  • 180 g prezli
  • 150 g brašna
  • 500 g krompira
  • mešavina začina
  • origano, ulje

Priprema:

1. Piletinu iseći na šnicle, istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Posebno sjediniti prezle, beli luk u prahu, peršun i bosiljak.
3. Pileće šnicle uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u smesu od prezli. Pržiti ih na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.
4. Pržene šnicle poprskati sokom od limuna.
5. Kečap pomešati sa malo origana i premazati šnicle. Potom šnicle prekriti listovima kačkavalja i kratko zapeći u rerni da se sir otopi.
6. Krompir očistiti i iseći na štapiće pa ga propržiti na vrelom ulju i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: