Poslastica za pravi jesenji užitak – Kesten pire

by | oktobar 27, 2019

Iako vreme i nije baš pravo jesenje, jesen je već neko vreme tu i zaista je pravi trenutak da uživamo u omiljenim jesenjim poslasticama, a jedna od njih definitivno je i kesten pire. Ovaj izuzetno hranljiv jesenji plod idealan je za pripremanje krajnje jednostavne poslastice.

Sve što vam je potrebno je…

  • 1kg neočišćenih kestenova
  • 150ml vode
  • 60g šećera
  • 40ml ruma
  • 100g vanil šećera
  • Čokolada za dekoraciju
  • 200ml slatke pavlake

Priprema:

Kestenje razrežite pri vrhu i kuvajte ih u vodi oko 30 minuta. Kada se kestenje skuva ostavite ga da se ohladi, a potom ga očistite.

U šerpu sipajte vode i dodajte šećera, kuvajte je oko 2 minuta, ugasite ringlu, a sirupu dodajte rum i odložite ga sa strane da se ohladi.

Članak se nastavlja posle reklama

U blender stavite kestenje i postepeno blendajte uz dodavanje sirupa. Dobijeni kesten pire ohladite pa ga poslužite dekorisanog sa malo šlaga i čokoladnim mrvicama.

Foto: @theminimalistvegan

Jesenja poslastica: Čizkejk od bundeve

Članak se nastavlja posle reklama

 

Tagovi: