Poslastica za sva čula: Kokos kraljica

by | april 23, 2016
Foto: Bakini slatkiši

Foto: Bakini slatkiši

Sastojci:
Za koru:
– 6 jaja
– 200 g šećera
– 1 dl ulja
– 1 dl vode
– 200 g brašna
– 30 g kakaoa
– 1 prašak za pecivo
Za fil I:
– 1 l mleka
– 4 pudinga od vanile
– 200 g šećera
– 200 g bele čokolade
– 100 g kokosa
– 250 g putera
Za fil II i dekoraciju:
– 5 dl slatke pavlake

Priprema:
Kore:
1. Penasto umutiti žumanca sa 100 g šećera. Dodati ulje i vodu i nastaviti mućenje. Potom sipati brašno pomešano s kakaom i praškom za pecivo i sve lepo sjediniti.
2. Posebno ulupati belanca u čvrst sneg, pa dodati preostali šećer i mutiti dok se ne rastopi. Dobijeni šam lagano umešati u smesu od žumanaca.
3. Pripremljenu masu sipati u okrugli kalup prečnika 24-26 cm, obložen papirom za pečenje. Peći u rerni zagrejanoj na 170°C.
4. Pečeni i ohlađen biskvit poprečno prerezati dva puta da se dobiju tri kore.
Fil:
1. Puding izmutiti u 2 dl mleka, te ga ukuvati u preostalom proključalom mleku sa šećerom. Mešati dok se ne zgusne, skloniti s vatre pa dodati kockice bele čokolade i margarina da se rastope. Na kraju umešati kokos.
2. Kad se krem ohladi, mikserom ga dobro izraditi.
Finalni postupak:
1. Ulupati slatku pavlaku.
2. U kalup vratiti jednu koru, premazati je polovinom fila, naneti sloj umućene slatke pavlake i prekriti drugom korom.
3. Naneti drugu polovinu fila, pa sloj šlaga od pavlake i slaganje završiti trećom korom.
4. Kad se torta rashladi i stegne, dekorisati je preostalom slatkom pavlakom.

Tagovi: