Posna pita
Sastojci:
½ kg kora za pitu
2 manja praziluka
1 crni luk
Članak se nastavlja posle reklama
200 g pirinča
peršun
biber, so, mešavina začina
Članak se nastavlja posle reklama
ulje
Priprema:
Članak se nastavlja posle reklama
- Kore podeliti na pet jednakih delova.
- Crni luk i praziluk sitno iseckati i propržiti na zagrejanom ulju.
- Pirinač obariti, ocediti ga i sipati ga u dinstani luk.
- Smesu posoliti, pobiberiti, dodati mešavinu začina i dosta peršuna.
- Kore poslagati jednu na drugu, poslednju poprskati uljem i nafilovati je.
- Uviti 5 rolata, svaki pre pečenja premazati uljem. Peći na 200 stepeni dok ne porumeni.
Recept Jasne Plavšić iz Niša
Izvor: Pošalji recept