Posna pita sa sojom

by | april 25, 2013

Sastojci:

  • 500 g tankih kora za pitu
  • 150 g ljuspica soje
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 struk praziluka
  • 2 krompira
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 1,5 dl ulja
  • 3 dl piva
  • mešavina začina
  • biber

Priprema:

1. Crni luk i praziluk očistiti i iseći na kockice.
2. Ljuspice soje preliti ključalom vodom i ostaviti da nabubre.
3. Krompir oljuštiti i izrendati na krupno rende.
4. Na malo ulja propržiti crni luk i praziluk, a zatim dodati krompir te i njega kratko propržiti.
5. Potom dodati oceđene ljuspice soje i dinstati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dinstanja dodati mlevenu papriku i začine po ukusu.
6. Okruglu tepsiju nauljiti i staviti u nju dve kore za pitu tako da krajevi padaju preko ivica tepsije. Premazati sa malo fila i preklopiti jednom korom. Isti postupak filovanja ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal. Na kraju ivice kore koje prelaze tepsiju saviti ka unutra i sve prekriti sa dve kore za pitu.
7. Pripremljenu pitu unakrsno iseći na trouglove, preliti je mešavinom od preostalog ulja i piva te ostaviti da odstoji 15 min. Zatim je peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: