Posne torte koje se ne peku

by | mart 23, 2020
rotra bez pecenja

Post ne mora biti monoton, uvek možete napraviti neke lepe posne torte a da i ne primetite razliku u odnosu na mrsne. Međutim, da biste pravili nešto posno, morate se malo više potruditi, da od namirnica koje imate napravite savršen spoj.

Posebni izazov jesu torte, pa još one posne torte koje se ne peku. Ima ih dosta, napravićete ih bukvalno za pet minuta a jako su ukusne.

U nastavku ćemo vam odati par proverenih recepata za ukusne, nepečene posne torte, koje možete pripremiti za slavu, ili za dane posta kada želite da pripremite nešto slatko, a ukusno i jednostavno!

Miris prošlih vremena: Slatka strudla sa orasima

Posna plazma torta

Prvo mesto zauzima torta sa plazmom, jer je zaista neprevaziđena! Svi volimo plazmu, i sigurno je da će vam se ova torta dopasti. Veoma jednostavna, priprema se bukvalno za par minuta. Par osnovnih sastojaka i samo malo volje, i dobićete jako ukusnu tortu,  koju ćete sa zadovoljstvom izneti pred goste..

Potrebno:

250 grama posnog margarina
200 grama šećera u prahu
600 grama mlevene plazme
200 mililitara soka od pomorandže

Članak se nastavlja posle reklama

Priprema:

Margarin umutite penasto sa prah šećerom, dodajte zatim plazmu i sok i dobro promešajte. Torta je gotova. Ovakvu tortu možete da oblikujete prema vašoj želji, jer je gusta i možete od nje da napravite različite oblike. Odložite u frižider da se stegne, na najmanje sat vremena. Tortu možete da obogatite raznim posnim prelivima, ali i bombonama i kolačima.

Po želji u fil možete da dodate seckane žele bombone, izdrobljen jafa keks, napolitanke i slično. Možete dodati neko zaleđeno voće po izboru, a tortu možete dekorisati posnim šlagom ili otopljenom posnom čokoladom.

Članak se nastavlja posle reklama

Posna markiza torta

Još jedna veoma jednostavna, a tako ukusna torta bez pečenja, ovoga puta čokoladna. Uštedećete puno vremena dok je pravite, a ukus koji dobijete je odličan. Ovo su one torte koje svi vole i domaćice i degustatori.

Potrebno:

Članak se nastavlja posle reklama

300 grama posnog keksa
250 grama posnog margarina
250 grama šećera u prahu
200 grama mlevenih lešnika
200 grama posne čokolade
Postupak pripreme:

Margarin umutite penasto sa prah šećerom, pa dodajte mlevene lešnike i dobro promešajte. Čokoladu otopite na pari, pa takođe dodajte filu i još jednom sve dobro promešajte.

Keks umačite u malo vode ili soka, pa ređajte na odgovarajuću tacnu. Preko keksa ide fil. Možete ređati red keksa, red fila, u nekom užem kalupu, torta će prelepo izgledati.

Na kraju tortu ukrasite po želji, najbolje sa malo otopljene čokolade, i pospite krupno seckanim lešnicima. Ostavite je u frižideru bar sat vremena da se stegne pa služite. Prijatno.

Foto: Guliver/Getty

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: