Pratite uputstvo i napravite pomfrit kao iz Meka i još BOLJI
Uopšte nije važno da li se hranite zdravo, prženi krompirići su neizbežna hrana u svačijem životu. Kad smo bili klinci obožavali smo da za ručak imamo i pomfrit, koji je mama vešto spremala, ali uvek smo patili za onim iz Meka. Iako je želela, mama nikako nije mogla da dostigne tu hrskavost i mekoću.
Da biste postgli taj savršeni ukus, potrebno je da krompir prođe nekoliko faza.
– Najpre morate da umete da odaberete krompir. Potrebna su vam četiri krompira srednje veličine. Pronađite onaj sa što manje skroba, a prepoznaćete ga po tankoj kori, koja se lako ljušti i nije čvrsta.
Pročitajte i… Gotovo za 10 minuta! Za čokoladne, čarobne kolačiće potrebno vam je samo 2 sastojka!
Drugi deo postupka pronađite na sledećoj strani…
– Dobro ga operite, isecite na veličinu koju želite i stavite ga u ključalu vodu, koju ste prethodno malo posolili.
– Kada je skuvan, izvadite, iscedite, osušite ga u čistoj krpi i stavite ga u plastčnu kesu.
– Zajedno sa kesom ga stavite u zamrzivač na tri do četiri sata.
– Nakon toga, krompir stavite u vrelo ulje i vadite ga kada dobije zlatkastu boju.
Napomena: Možete da napravite više ovakvih paketića i da ih čuvate u zamrzivaču. Po potrebi ih vadite u uživajte u savršenom ukusu.
Prijatno!
Pročitajte i… Jelo je špansko, a Srbi ga obožavaju: Poželećete da se baš danas nađe na vašoj trpezi