Pratite uputstvo i napravite pomfrit kao iz Meka i još BOLJI

by | avgust 16, 2016

Uopšte nije važno da li se hranite zdravo, prženi krompirići su neizbežna hrana u svačijem životu. Kad smo bili klinci obožavali smo da za ručak imamo i pomfrit, koji je mama vešto spremala, ali uvek smo patili za onim iz Meka. Iako je želela, mama nikako nije mogla da dostigne tu hrskavost i mekoću.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Da biste postgli taj savršeni ukus, potrebno je da krompir prođe nekoliko faza.

– Najpre morate da umete da odaberete krompir. Potrebna su vam četiri krompira srednje veličine. Pronađite onaj sa što manje skroba, a prepoznaćete ga po tankoj kori, koja se lako ljušti i nije čvrsta.

Pročitajte i… Gotovo za 10 minuta! Za čokoladne, čarobne kolačiće potrebno vam je samo 2 sastojka!

Članak se nastavlja posle reklama

Drugi deo postupka pronađite na sledećoj strani…

Članak se nastavlja posle reklama
Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

– Dobro ga operite, isecite na veličinu koju želite i stavite ga u ključalu vodu, koju ste prethodno malo posolili.

Članak se nastavlja posle reklama

– Kada je skuvan, izvadite, iscedite, osušite ga u čistoj krpi i stavite ga u plastčnu kesu.

– Zajedno sa kesom ga stavite u zamrzivač na tri do četiri sata.

– Nakon toga, krompir stavite u vrelo ulje i vadite ga kada dobije zlatkastu boju.

Napomena: Možete da napravite više ovakvih paketića i da ih čuvate u zamrzivaču. Po potrebi ih vadite u uživajte u savršenom ukusu.

Članak se nastavlja posle reklama

Prijatno!

Pročitajte i… Jelo je špansko, a Srbi ga obožavaju: Poželećete da se baš danas nađe na vašoj trpezi

Tagovi: