Prava prolećna: Zelena čorba od povrća
Ukoliko želite zdrav, a ukusan obrok, proverite ovaj recept.
Pored toga što su čorbe od povrća prepune zdravih nutrijenata, ovakav obrok nas duže čini sitima, pa može da pomogne i pri gubljenju viška kilograma.
Ovoga puta, odlučili smo da vam predstavimo recept za jednostavnu, a veoma ukusnu zelenu čorbu od povrća. (Isprobajte i… Krem čorbu od šargarepe i tikvica)
Zelena čorba od povrća: Recept
Potrebno:
2 kašike maslinovog ulja
1 veza iseckanog mladog luka
1 veliki iseckani krompir
1 čen izgnječenog belog luka
1 l vode
150 g smrznutog graška
100 g svežeg spanaća
300 ml jogurta
Nekoliko listova nane i bosiljka
So, biber po želji
Način pripreme:
1. U veliku šerpu uspite 1 kašiku maslinovog ulja, pa na njemu prodinstajte iseckani mladi luk.
2. Dodajte čen belog luka, odmah zatim i kockice krompira pa nalijte litar vode i pustite da lagano proključa.
3. Nakon 15 minuta kuvanja, proverite viljuškom da li je krompir omekšao. Ako jeste, dodajte grašak i nastavite da kuvate.
4. Pomešajte sitno iseckani spanać sa jogurtom i propržite zajedno u tiganju na malo maslinovog ulja.
5. Kada spanać omekša, prebacite ga u činiju i usitnite štapnim mikserom. (Ukoliko nemate štapni mikser, usitnite spanać u blenderu).
6. Dodajte smesu u šerpu sa povrćem.
7. Začinite po ukusu.
8. Dodajte listove nane i bosiljka.
Zelena čorba od povrća se može poslužiti uz komadiće prepečenog hleba.