Predlog za aromatični ručak: Piletina sa ananasom
Jelo se veoma lako i brzo priprema što je veoma bitno jer se ovih dana trudimo da što manje vremena provodimo u kuhinji.
Sastojci:
– 500 g pilećeg belog mesa
– 1,5 dl terijaki sosa
– 200 g kolutova ananasa iz
– konzerve
– mešavina začina, ulje
Priprema
1. Piletinu uzdužno iseći na trake debljine 2 cm i začiniti po ukusu.
2. Isečenu piletinu preliti terijaki sosom (u pitanju je gotov sos sličan soja sosu koji može da se kupi u bolje snabdevenim supermarketima) i ostaviti u frižideru da se marinira 30 min.
3. Kolutove ananasa iseći na kockice.
4. Uzeti štapiće za ražnjiće pa na njih nizati i uvijati naizmenično piletinu i ananas.
5. Ražnjiće peći na vrelom ulju najpre sa jedne, a potom i sa druge strane dok ne porumene.