Predlog za današnji ručak: Lazanje sa sirom

by | avgust 1, 2015

Biće vam potrebni sledeći sastojci:
– 2 pakovanja lazanja ( oko 10 korica )
– 400 gr kačkavalja po izboru
– 1 komad sira ” Mozzarella ” (ili 150 gr domaćeg mladog belog sira)
– 300 gr šunke
– 1 l mleka
– 5 ravnih supenih kašika brašna
– 100 gr parmezana
– vegeta
-so
– biber
– origano
– kečap
– ulje

Najjednostavniji recept za lazanje sa sirom:
Prvo izrendajte kačkavalj koji ste odabrali. Najbolje je da ga izrendate na krupno rende. Šunku iseckajte na kockice srednje veličine. Potom pripremite lazanje, to jest obarite ih ukoliko je potrebno.

Pripremite bešamel sos na sledeći način: zagrejte ulje, pa smanjite ringlu i odmah dodajte brašno kako biste napravili zapršku. Potom nalivajte malo po malo hladnog mleka, neprekidno mešajući kako se ne stvorile grudvice. Kada se dobro ukuva dodajte malo soli.

Odvojite jednu kafenu šoljicu bešamel sos, za prelivanje lazanja.

Članak se nastavlja posle reklama

Poređajte pripremljene kore po dnu podmazanog pleha, pa ih prelijte bešamel sosom. Preko rasporedite izrendan kačkavalj i izgnječen sir ” Mozzarella “, a na kraju iseckanu šunku. Ređajte lazanje sa sirom na ovaj način dok ne potrošite sve sastojke.

Bešamel sos koji ste odvojili razredite sa malo vode, pa njime prelijte pripremljene lazanje. Na kraju ih pospite parmezanom i kečapom, pa pecite u dobro zagrejanoj rerni dok ne porumene. Vodite računa da ih ne sečete odmah nakon što ih izvadite iz rerne, već ih svakako ostavite malo da se prohlade, kako biste mogli da vadite parčiće.

Ovako pripremljene lazanje sa sirom možete služiti uz salatu od paradajza ili uz pavlaku, mada njima često nije potreban nikakav dodatak, jer su savršenog ukusa. Ukoliko želite malo da izmenite ovaj, po meni najjednostavniji i najbolji recept za lazanje sa sirom, vodite računa samo o količini potrebnih sastojaka, kada ne biste poremetili njihov ukus.

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: