Predlog za nedeljni ručak: Filovane svinjske šnicle

by | oktobar 4, 2015
Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:

2 svinjska filea
3 čena belog luka
1 glavica crnog luka
250 g pelata paradajza
50 g krem sira
40 g parmezana
200 g listova mesnate slanine
2 koluta mocarele
4 šeri paradajza
3 dl ulja
500 g krompira
mešavina začina
biber,so

Priprema:

1. Svinjske filee iseći na medaljone, istanjiti ih tučkom za meso i začiniti po ukusu. Zatim ih propržiti na malo ulja sa obe strane kako bi porumeneli, izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. Pelat paradajza iseći na kocke, crni i beli luk sitno iseckati.
3. Na masnoći od mesa propržiti crni i beli luk te dodati pelat paradajza, začine po ukusu i dinstati dok suvišna tečnost ne uvri. Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
4. U ohlađenu masu dodati krem sir, parmezan i polako promešati.
5. Na medaljone staviti po kašiku pripremljenog fila i svaki obložiti unakrsno sa dva lista slanine, krajeve podvući ispod.
6. Tepsiju nauljiti, staviti u nju pripremljene medaljone i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 25 min. Izvaditi iz rerne, na svaki medaljon staviti kolut mocarele i šeri paradajza, te nakratko vratiti u rernu dok se sir ne otopi.
7. Krompir oljuštiti, iseći na štapiće i propržiti na vrelom ulju, te služiti kao prilog uz gotovo jelo.

Članak se nastavlja posle reklama

Sve naše predloge za nedeljni eučak možete potražiti OVDE.

Tagovi: