Predlog za nedeljni ručak: Lenjo, pijano pile
Piše: Lidija Ćulibrk, glavna urednica magazina „Lepota i zdravlje“
Ako ste prethodne večeri imali žurku u stanu i ostalo vam je pola ili četvrt flaše vina i niste spremni za velike kulinarske izazove (i pored toga ne planirate da pijete) – ovaj recept je baš po vašoj meri a vino se nećete baciti.
Dakle, u vrelom ulju kratko ispržite pileće batake s obe strane. Nakon toga ih stavite u tepsiju, dodajte krupno isečen krompir i šargarepu, crni luk i celer, listove peršuna, pa sve zalijte sa 3 dcl belog vina i 3 dcl supe.
Stavite u rernu da se krčka 15 minuta na 220 stepeni pa zatim okrenite batake i krčkajte još 15 minuta.
Ako želite možete na kraju pet minuta zapeći samo uz pomoć gornjeg grejača u rerni.
Poslužite sa lakim umakom od mirođije ili paradajza (neka umak bude slađi).
Prijatno!