Predlog za ručak: Aromatični ramstek s šampinjonima

by | decembar 23, 2015
Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
– 1 kašika instant kafe
– 1 kašičica kakaoa
– 1 kašićica smeđeg šećera
– prstohvat kajenskog bibera
– so, biber
– 4 ramsteka (od oko 150 g)
– 2 kašike maslinovog ulja
– 125 g šampinjona
– 1 glavica crnog luka
– 100 g pavlake
– 200 g povrćnog bujona

Priprema:
1. Kafu, kakao, šećer i začine pomešati u tanjiru. Odreske oprati, osušiti pa uvaljati u mešavinu.
2. U tiganju zagrejati 1 kašiku ulja pa pržiti odreske oko 1 minut sa obe strane.
3. Zatim prebaciti u pleh te peći 6 minuta u rerni zagrejanoj na 200°C. Nakon 3 minuta okrenuti.
4. Meso prekriti alu-folijom te ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi.
5. Oljuštiti luk, iseći na kockce pa pržiti na preostalom ulju. Dodati šampinjone isečene na listove te pržiti dok ne ispari tečnost koju puste.
6. Nakon toga dodati pavlaku i bujon ostaviti da provri te poslužiti sa odrescima.

Tagovi: