Predlog za ručak: Ćufte s bundevom u sosu

by | april 23, 2016
Foto: Pošalji recept

Foto: Pošalji recept

Sastojci:
Za ćufte:
– 400 g mlevenog mesa
– 400 g rendane bundeve
– 1 glavica crnog luka
– 2 čena belog luka
– 1 jaje
– 1 kašika kisele pavlake
– 4 kašike prezle
– 1/2 kašičice đumbira u prahu
– 1 kašika peršuna
– so, biber
– 300 g bundeve
– 1 kašika maslinova ulja
– 2 prstohvata suvog ruzmarina
– 1 kašika jabukovog sirćeta
Za sos:
– 250 ml pavlake za kuvanje
– 250 ml vode
– prstohvat muskatnog oraščića
– so

Priprema:
1. U mleveno meso dodati rendanu bundevu, sitno iseckan crni i beli luk i pavlaku.
2. Zatim dodati jaje, prezlu, peršun i đumbir, te posoliti i pobiberiti po ukusu. Dobro promešati rukama i ostaviti da odstoji 15 minuta.
3. Nakon toga dlanovima oblikovati ćufte i uvaljati ih u brašno. Poređati ih u pleh podmazan uljem.
4. Iseći 300 g bundeve na sitne kocke pa preliti maslinovim uljem i jabukovim sirćetom. Posuti ruzmarinom i pobacati između ćufti. Peći 30 minuta na 200°C.
5. U posudi pomešati pavlaku za kuvanje, vodu, muskatni oraščić i malo soli. Preliti preko ćufti pa peći još 15 minuta.

Tagovi: