Predlog za ručak: File lososa s koricom od bibera
Sastojci:
– 1 avokado
– 1 manja tikvica
– ½ vezice vlašca
– 200 g čeri paradajza
– 4 kašike šarenog bibera u zrnu
– pola kašike zrna slačice
– 4 fileta lososa (od 150 g)
– 2 kašike soka od limuna
– so
– 3 kašike ulja
– 2 kašike putera
– biber
Priprema:
1. Povrće oprati, očistiti i iseći na željeni oblik.
2. Vlašac oprati i osušiti pa polovinu iseći na kolutiće.
3. Lagano zgnječiti biber i slačicu.
4. Ribu oprati, dobro osušiti te posoliti i nakapati sokom od limuna.
5. Jedan po jedan filet uvaljati u mešavinu začina.
6. U teflonskom tiganju zagrejati ulje pa pržiti ribu sa svake strane oko 4 minuta.
7. U međuvremenu zagrejati puter u drugoj posudi pa kratko propržiti tikvicu i paradajz.
8. Dodati avokado, posuti biberom i solju te umešati preostali vlašac.
9. Raspodeliti povrće u tanjire i poslužiti uz filete lososa.