Predlog za ručak: Goveđi gulaš sa pečurkama

by | april 19, 2016
Foto: Dobra Hrana

Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
– 1 kg goveđeg mesa od buta
– 200 g šampinjona
– 200 g bukovače
– 100 g mariniranih šumskih pečuraka
– 4 glavice crnog luka
– 3 čena belog luka
– 200 g pelata paradajza
– 1 veća crvena paprika
– 2 kašike gustina
– 400 g testenine mašnica
– 1 kašičica šećera
– mešavina začina
– so, biber, ulje

Priprema:
1. Goveđe meso, crvenu papriku i bukovače iseći na krupnije kocke, a šampinjone na listove.
2. Crni luk iseći na kockice, a beli luk što sitnije iseckati.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, dodati meso te i njega kratko propržiti da promeni boju. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok meso napola ne omekša.
4. Potom dodati izmiksani pelat paradajza, kašičicu šećera, crvenu papriku, bukovače i šampinjone.
5. Kada sastojci omekšaju, dodati marinirane pečurke, začine po ukusu i mešavinu gustina sa malo vode. Kuvati na umerenoj temperaturi kako bi se dobila željena gustina.
6. Testeninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja, a potom je procediti od suvišne tečnosti i poslužiti kao prilog uz gulaš.

Tagovi: