Predlog za ručak: Oslić u pršuti

by | april 3, 2016
Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 500 g fileta oslića
– 200 g listova pršute
– 10 čeri paradajza
– 1 dl maslinovog ulja
– 1,5 dl belog vina
– 2 čena belog luka
– 1 kašika seckanog peršuna
– 1 limun
– 2 kašike senfa
– 4 dl supe od povrća
– mešavina začina, biber

Priprema:
1. Filete oslića iseći na deblje štapiće, poprskati ih sokom od limuna i začiniti po ukusu.
2. Potom začinjene riblje štapiće uviti u listove pršute.
3. Posebno sjediniti supu od povrća, sitno seckani beli luk, senf, maslinovo ulje, belo vino, peršun i začine po ukusu te dobro izmešati.
4. U nauljenu vatrostalnu posudu poslagati filete ribe u pršuti, odozgo preliti pripremljenom mešavinom i pokriti folijom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 30 min.
5. Zatim skloniti foliju, posuti šeri paradajzom isečenim na polovine i vratiti u rernu da se peče dok ne porumeni.

Tagovi: