Predlog za ručak: Pileći faširi u slanini

by | maj 10, 2016
Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 500 g pilećeg belog mesa
– 1 jaje
– 4 kašike prezli
– 1/2 sveže crvene paprike
– 2 čena belog luka
– 2 manje glavice crnog luka
– 150 g mesnate slanine u listovima
– 300 g šampinjona
– 1 dl belog vina
– 2 kašike brašna
– 4 dl supe od povrća iz kocke
– 1 kašika senfa
– 0,5 dl ulja
mešavina začina, biber

Priprema:
1. Pileće belo meso samleti na mašini za mlevenje.
2. Svežu crvenu papriku što sitnije iseckati, a šampinjone iseći na listove.
3. Crni luk iseći na kockice, a beli luk što sitnije iseckati.
4. U odgovarajućoj posudi sjediniti mlevenu piletinu, crvenu papriku, polovinu crnog i belog luka, jaje i prezle. Dodati začine po ukusu i dobro izmešati.
5. Od pripremljene smese nauljenim rukama oblikovati ćuftice.
6. Svaku ćufticu obložiti listom slanine i pričvrstiti čačkalicom. Zatim ih propržiti na vrelom ulju, izvaditi i ostaviti na toplom.
7. Na masnoći od mesa propržiti preostali crni i beli luk, dodati šampinjone te i njih kratko propržiti.
8. Zatim naliti belim vinom i supom od povrća, dodati senf i hladnu zapršku (mešavinu brašna sa malo vode) te kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
9. Pred kraj kuvanja vratiti pileće fašire, dodati začine po ukusu i kratko prokuvati.

Tagovi: