Predlog za ručak: Pohovana krilca

by | novembar 5, 2015
Foto: Pošalji recept

Foto: Pošalji recept

Sastojci:
– 800 g pilećih krilaca
– 100 g brašna
– 4 jajeta
– 200 g prezli
– 3 dl ulja
– 500 g graška
– 3 šargarepe
– 2 dl tartar sosa
– mešavina začina

Priprema:
1. Oštrim nožem krilca preseći po zglobovima na dva dela. Vrhove zaseći kružnim pokretom noža da se lako može svući kožica sa mesom.
2. Odstraniti deblju kost, a meso povući nadole da se dobije oblik batačića, pa začiniti po ukusu.
3. U dubljoj šerpi zagrejati ulje. Batačiće od krilaca prvo uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u prezlu. Pržiti u zagrejanom ulju dok ne porumene.
4. Pohovana krilca preliti tartar sosom i služiti uz barenu šargarepu i grašak.

Tagovi: