Predlog za ručak: Pohovani punjeni šampinjoni

by | mart 22, 2016
Foto: Dobra Hrana

Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
– 32 šampinjona
– 200 g švapskog sira
– 50 g pečenice
– 3 jajeta
– 1 kašika sirćeta
– brašna po potrebi
– prezli po potrebi
– 3 dl ulja
– 150 g majoneza
– prstohvat bosiljka
– so

Priprema:
1. Drške šampinjona odvojiti od ”šeširića”, pa ih preliti mešavinom vrele vode i
sirćeta, a potom ocediti.
2. Pečenicu sitno iseckati i sjediniti sa švapskim sirom i bosiljkom. Dodati začine po ukusu i izmešati da bi se dobila kompaktna smesa.
3. Po dva ”šeširića” spajati sa malo pripremljenog fila.
4. Punjene pečurke uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u prezle.
5. Panirane šampinjone pržiti na vrelom ulju dok ne porumene. Na kraju ih preliti majonezom i poslužiti.

Tagovi: