Predlog za ručak: Punjene pastirske šnicle

by | mart 16, 2016
Foto: Dobra Hrana

Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
– 4 deblje krmenadle
– 100 g kačkavalja
– 4 jajeta
– 100 g šunke
– prstohvat mlevene paprike
– 150 g brašna
– 200 g prezla
– 4 krompira
– 4 dl ulja
– mešavina začina

Priprema:
1. Kačkavalj izrendati na krupno rende, šunku iseći na trake.
2. Na malo ulja ispržiti dva umućena jajeta, dodati šunku, kačkavalj, mlevenu papriku, začine po ukusu i promešati.
3. Krmenadle zaseći po sredini kako bi se napravio džep za punjenje. Napuniti ih pripremljenim filom od jaja i pričvrstiti čačkalicama.
4. Uvaljati ih u brašno, potom u umućena jaja i na kraju u prezle.
5. Ovako pripremljene krmenadle pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
6. Krompir očistiti i iseći na štapiće, a potom i njega propržiti na vrelom ulju i poslužiti kao prilog uz glavno jelo.

Tagovi: