Predlog za ručak: Riba na kineski način
Sastojci:
– 500 g fileta oslića
– 1 limun
– brašna po potrebi
– bosiljak
– mešavina začina
– 3 dl ulja
Za prilog:
– 4 šargarepe
– 2 veze crvene paprike
– 1 kineski kupus
– 0,5 dl soja sosa
– 0,5 dl ulja
– mešavina začina, biber
Priprema:
1. Filete oslića iseći na trake, poprskati ih sokom od limuna te posuti bosiljkom i mešavinom začina.
2. Zatim ih uvaljati u brašno i ispržiti u dubokoj masnoći.
3. Prženu ribu francuskom kašikom izvaditi na papirnu salvetu kako bi se ocedila od masnoće i poslužiti uz prilog od povrća.
Prilog:
1. Šargarepu, papriku i kineski kupus očistiti i iseći na štapiće.
2. U voku ili teflonskom tiganju ugrejati ulje i u njemu na visokoj temperaturi propržiti povrće.
3. Pred kraj prženja dodati soja sos i začine po ukusu.