Predlog za ručak: Ruske ćufte

by | jun 27, 2016
Foto: Dobra Hrana

Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
– 500 g mešanog mlevenog mesa
– 1 jaje
– 3 kašike prezli
– 50 g mesnate slanine
– 1 manja glavica crnog luka
– 1 čen belog luka
– 1/2 kašičice mlevene paprike
– 100 g kiselih krastavaca
– 4 dl pavlake za kuvanje
– 1 kašičica senfa, ulje
– mešavina začina, biber

Priprema:
1. Crni luk i slaninu iseći na kockice, a beli luk ispasirati.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleveno meso, jaje, crni i beli luk, slaninu, prezle, mlevenu papriku i začine po ukusu. Sve sastojke dobro izmešati da bi se dobila ujednačena smesa.
3. Nauljenim rukama oblikovati ćuftice. Pržiti ih na vrelom ulju sa svih strana da porumene, a potom izvaditi i ostaviti na toplom.
4. U masnoću od mesa dodati pavlaku za kuvanje, senf, začine po ukusu i kratko prokuvati.
5. Kisele krastavce iseći na štapiće pa dodati u smesu sa pavlakom, na kraju dodati i ćuftice i sve zajedno kuvati na umerenoj temperaturi 5 min.

Tagovi: