Predlog za ručak: Sočni makaroni s povrćem

by | decembar 10, 2015
Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
– 1/2 kašičice maslinovog ulja
– 85 g makarona
– struk mladog luka, iseckan
– 85 g kukuruza šećerca
– 85 g graška
– 1 crvena paprika (iseckana)
– 2 jajeta
– 150 ml mleka
– 1 kašika majčine dušice
– 50 g kačkavalja
– 2 kašike parmezana

Priprema:
1. Rernu zagrejte na 190°C. Maslinovim uljem nauljite posudu za pečenje.
2. Pastu kuvajte u slanoj kipućoj vodi oko 8 minuta. Dodajte povrće i kuvajte još 2 do 3 minuta dok pasta i povrće ne omekšaju. Procedite sve, a zatim sipajte u posudu za pečenje.
3. Umutite jaja i mleko, a zatim dodajte i majčinu dušicu. Pomešajte rendani kačkavalj i parmezan i dodajte smesi sa jajima (ostavite malo mešavine sira sa strane). Posolite i pobiberite po ukusu. Sve to sipajte u pleh i pomešajte sa ostatkom fila. Ostatak sira stavite preko jela.
4. Pecite u zagrejanoj reni oko 40 minuta.

Tagovi: