Predlog za ručak: Susam rolnice sa sirom

by | mart 4, 2016
Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 2 pileća bela mesa
– 200 g mladog sira
– 3 jajeta, ulje
– 150 g brašna
– 200 g prezli
– 60 g susama
– 100 g majoneza
– 2 dl pavlake
– 3 kisela krastavca
– 2 čena belog luka
– mešavina začina

Priprema:
1. Oba pileća bela mesa vertikalno preseći napola da bi se dobile manje šnicle. Potom svaku šniclu poprečno zarezati i otvoriti da bi se dobila veća i tanja šnicla. Šnicle prekriti najlon kesom i istanjiti ih tučkom za meso.
2. Mladi sir iseći na štapiće.
3. Istanjene šnicle začiniti po ukusu, a potom na svaku staviti štapić mladog sira. Bočne stranice preklopiti 2 cm prema sredini, pa urolati.
4. Rolnice uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u mešavinu prezli i susama.
5. Ovako panirane šnicle peći na vrelom ulju najpre sa jedne, a potom i sa druge strane dok ne porumene.
6. Posebno umutiti majonez i pavlaku, pa dodati rendane kisele krastavce, beli luk, začine po ukusu i promešati. Pripremljen preliv poslužiti uz šnicle.

Tagovi: