Predlog za ukusan ručak: Punjeni pohovani pileći bataci
Sastojci:
– 6 pilećih bataka sa karabacima
– 3 kašike senfa
– 120 g praške šunke
– 120 g kačkavalja
– 120 g mariniranih šampinjona
– 2 dl ulja
– 3 jajeta
– 200 g prezli
– 200 g brašna
– kari, mešavina začina
Priprema:
1. Pileće batake pažljivo odvojiti od kože i kostiju, te ih istanjiti tučkom za meso.
2. Prašku šunku iseći na tanke šnite, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. Pileće šnicle posuti karijem i začiniti po ukusu. Zatim svaku šniclu prekriti šnitom praške šunke, posuti kačkavaljem i šampinjonima. Bočne stranice šnicli preklopiti, a potom urolovati.
4. Punjene rolovane šnicle uvaljati u brašno, pa u umućena jaja, i na kraju u prezlu, te ih pržiti na vrelom ulju sa svih strana dok ne porumene. Pržene šnicle poslužiti uz pomfrit.