Preliveni som

by | mart 17, 2013

Sastojci:

  • 600 g fileta soma
  • 3 žumanceta
  • 4 dl neutralne pavlake
  • prstohvat belog luka u prahu
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 1 limun
  • 1 veći brokoli
  • mešavina začina
  • bosiljak

Za pohovanje:

  • 3 jajeta
  • 200 g brašna
  • 3 dl ulja

Priprema:

1. Filete soma iseći na manje komade, poprskati ih sokom od limuna i začiniti po ukusu.
2. Potom ih uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
3. Brokoli iskidati na cvetove i blanširati u vreloj vodi da omekša.
4. Posebno umutiti neutralnu pavlaku, peršun, bosiljak, beli luk u prahu i začine po ukusu.
5. U nauljenu vatrostalnu posudu slagati red pohovane ribe, zatim red cvetova brokolija i tako naizmenično dok se ne utroši pripremljeni materijal.
6. Pripremljeni složenac preliti smesom od neutralne pavlake. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: