Pripremite danas: Pileća salata s ananasom

by | novembar 18, 2015
Foto: Dobra Hrana Specijal

Foto: Dobra Hrana Specijal

Sastojci:
– 400 g pilećeg belog mesa
– 200 g mariniranih šampinjona
– 200 g ananasa iz konzerve
– 1 manji celer
– 150 g majoneza
– 2 dl pavlake
– 1 kašika senfa
– 1 šargarepa
– 1 kisela jabuka
– 2 kašike seckanog lista celera
– 4 lista zelene salate
– mešavina začina, kari

Priprema:
1. Pileće belo meso skuvati, ohladiti i iseći na kocke. Šampinjone iseckati na listove, ananas na kocke, oguljenu jabuku na štapiće, a celer i šargarepu oèistiti i izrendati na krupno rende.
2. U odgovarajuæoj posudi umutiti pavlaku, majonez i senf, te dodati piletinu, ananas, šargarepu, jabuku, šampinjone i list celera. Potom dodati mešavinu začina i kari, pa lagano promešati.
3. Pripremljenu salatu ostaviti u frižideru da se ohladi, a zatim je servirati na listovima zelene salate i dekorisati po želji.

Tagovi: