Probajte čuvenu picu a-la Džejmi Oliver i više NIKADA nećete poželeti nijednu drugu
Ako vam je pica jedno od omiljenih jela, a obožavate kulinarsko umeće Džejmija Olivera, onda je ovo pravi recept za vas
Testo za picu često može da ne uspe, sve zavisi od recepta koji posedujete. Ako stavite previše brašna, biće pretvrdo, previše vode, testo će biti gnjecavo… Dakle, mera u načinu mešenja testa mora da se nađe, a kada ispred sebe imate recept vrhunskog stručnjaka u kulinarstvu, onda zaista ne bi trebalo da se plašiti šta ćete izneti pred goste.
Pročitajte i… Napravite savršenu tortu za samo 10 minuta i svi ukućani će lizati prste
Šta vam je sve potrebno za ovo kulinarsko savršenstvo pogledajte na narednoj stranici…
Za testo:
800g oštrog brašna
200g glatkog brašna
2 kesice instant kvasca (14 g)
1 puna kašika sitne morske soli
3 kašike malsinovog ulja
1 kašika smeđeg šećera
oko 650 ml mlake vode
Pročitajte i… Baklava s jabukama od koje će vam voda poći na usta!
Da biste umesili testo i napravili šest velikih pica, pogledajte na sledećoj strani kako da to postignete…
Način pripreme:
Pomešajte obe vrste brašna i so, pa stavite na čistu radnu ploču. Na sredini napravite udubljenje.
U mlaku vodu dodajte kvasac i šećer (bez obzira što je suvi kvasac, potrebno je samo da se aktivira) i maslinovo ulje. Sve dobro promešajte i pustite par minuta da kvasac nadođe ili zapeni.
Pomešajte kvasac i vodu
Pomešajte kvasac i vodu sa testom, pa kružnim pokretima sve dobro promešajte. Kada se testo stvrdne, prebacite ga na prethodno pobrašnjenu radnu ploču, pa nastavite da ga mesite nekih desetak minuta dok ne postane glatko, elastično i mekano. Nekoliko puta testom čvrsto udarite o radnu ploču.
Pročitajte i… Slatki zalogaji: Fine bombice
Koja je dalja procedura u pravljenju ovog preukusnog i jedinstvenog Džejmijevog testa, pročitajte na sledećoj stranici…
Pospite testo brašnom, vratite u posudu za u koju ste ga prethodno zamesili, prekrijte čistom krpom ili još bolje prozirnom folijom i ostavite ga da miruje 15 minuta. Tako ćete ga lakše razvaljati.
Nakon 15 minuta, testo razdvojite u šest loptica, manje ili više. Odlučite sami kolike želite da vam budu pice.
Razvaljano testo ostavite da odstoji još 15 minuta, a zatim na njega stavite nadev po želji.
Testo pecite na najjačoj temperaturi – na 250 stepeni, na rešetki najbližoj dnu pećnice, sedam do deset minuta.
Pročitajte i… Predlog za ručak: Gratinirani karfiol u bešamelu
Prijatno!