U susret „Food Talku 2014“: Probiotska gibanica sa seljačkim korama by Aleksandar Filipović

by | avgust 26, 2014

sa-Vesnom-Dedic-610x457

U petak, 5. septembra na Salažu 137 održaće se konferencija „Food Talk 2014″. Budući da će to biti okupljanje pravih gastro znalaca, bili smo sigurni da će nas– kad nam dozvole da zavirimo u neke od njihovih receptura – dočekati nešto što ćemo poželeti da podelimo sa vama.

shutterstock_143512501

Voditelj emisije „Tabloid“ Aleksandar Filipović podelio je sa nama recept za probiotsku gibanicu sa heljdinim ili klasičnim „seljačkim“ korama:

Mikserom umutiti 2 jajeta, potom dodati dve čaše acidofilnog jogurta (bogat acidofilnim kulturama), 50 g “balans” sira (jer i on sadrži acidofilnu kulturu), kašičicu kalijumove soli, 1 dl mineralne vode i 1 dl ulja.

Članak se nastavlja posle reklama

Premazati pleh s malo ulja, a zatim staviti dve kore, a dve sačuvati za vrh gibanice. Ostatak kora (od pola kilograma kupljenih) umakati u umućenu masu i stavljati u pleh. Ukoliko vam preostane te mase, prelijte je preko kora, a na sam vrh stavite one dve sačuvane kore, koje ćete posuti sa vrlo malo ulja.

Pecite gibanicu dvadesetak minuta, na blizu 200 stepeni (dok korica ne postane reš).

U gastro rubrici septembarskog izdanja L&Z pronađite još interesantnih recepata učesnika Food Talk 2014 konferencije!

Članak se nastavlja posle reklama

Autor: Life Content, Brankica Treskavica
Foto: Shutterstock

Tagovi: