Prokelj i slanina

by | januar 4, 2012

Prokelj spada u vrstu hrane koja izaziva nepoverenje i omiljena je namirnica za negodovanje i odbijanje onih koji su izbirljivi kada je reč o jelu. Ali, miris dimljene slanine, ukus paprike i lisitći badema daće potreban ukus i omogućiti prokelju da ipak postane omiljena namirnica.

Sastojci:

– 4 kriške slanine, iseckane na sitne komadiće,
– 2 češnja belog luka,
– 1 supena kašika crvenog bibera krupno samlevenog,
– 450 g prokelja, isečenog na polovine,
– so i biber po ukusu,
– 2 supene kašike badema iseckanog na listiće.

Uputstva:

Članak se nastavlja posle reklama

1. Zagrejte veliki tiganj na umerenoj temperaturi. Dodajte slaninu i dinstajte je dok ne postane hrskava, oko 5 minuta. Slaninu stavite na tanjir na koji ste stavili papirni ubrus. Izbacite svu masnoću od slanine ostavljajući samo jednu supenu kašiku.

2. Dodajte beli luk, crveni biber, prokelj i so po ukusu. Dinstajte dok prokelj ne postane svetlo braon i mekan, ali i dalje čvrst, 10 do 12 minuta. Dodajte bademe i dinstajte još jednu ili dve minute. Začinite biberom i dodajte soli.

Porcije: 4;

Članak se nastavlja posle reklama

Priprema: 8 minuta;

Pečenje: 17 minuta;

Članak se nastavlja posle reklama

Ukupno: 25 minuta.

Autor: www.klinikaPERINATAL.com

Tagovi: