Prolećna pita od krompira i kozjeg sira by 24Kitchen

by | april 4, 2013

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 tikvica
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 čen belog Iuka
  • 1 veza mladog luka
  • 5 jaja
  • 300 ml pavlake za kuvanje
  • 250 g mekog kozjeg sira
  • 1 supena kašika kukuruznog brašna
  • so i biber

Za salatu:

  • 1 zelena salata
  • 250 g čeri paradajza
  • 1 supena kašika balzamika
  • 1 supena kašika maslinovog ulja
  • so i biber

Način pripreme:

1. Oljuštite i isecite krompir na tanke kriške. Ubacite ih u šerpu sa kipućom slanom vodom da se kuvaju 5 minuta.
2. Isecite tikvicu na tanke kolutove, a papriku na trake. Blanširajte ih redom sa malo proključale
slane vode. Nakon 1—2 minuta blanširanja ocedite povrće i prelijte ga hladnom vodom.
3. Rastvorite u činiji kukuruzno brašno u malo hladne vode ili pavlake. Dodajte pavlaku i jaja. Umutite.
4. U činiji pomešajte blanširane paprike i tikvice. Dodajte sitno iseckan beli luk, kolutiće mladog
luka i polumesece crvenog luka. Promešajte, posolite i pobiberite. Dodajte smesu od pavlake, jaja i poluskuvanih krompira. Dobro promešajte.
5. Prebacite smesu u pleh. Odozgo pospite kozji sir. Pecite pitu u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, sve dok se ne stvori korica.
6. U činiju sipajte balzamiko, so i biber i promešajte. Dodajte maslinovo ulje i promešajte. lsecite
zelenu salatu, a čeri paradajz isecite na polovine. Dobro promešajte.

Članak se nastavlja posle reklama

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: