Prolećna pita od krompira i kozjeg sira by 24Kitchen
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 1 tikvica
- 1 glavica crvenog luka
- 1 čen belog Iuka
- 1 veza mladog luka
- 5 jaja
- 300 ml pavlake za kuvanje
- 250 g mekog kozjeg sira
- 1 supena kašika kukuruznog brašna
- so i biber
Za salatu:
- 1 zelena salata
- 250 g čeri paradajza
- 1 supena kašika balzamika
- 1 supena kašika maslinovog ulja
- so i biber
Način pripreme:
1. Oljuštite i isecite krompir na tanke kriške. Ubacite ih u šerpu sa kipućom slanom vodom da se kuvaju 5 minuta.
2. Isecite tikvicu na tanke kolutove, a papriku na trake. Blanširajte ih redom sa malo proključale
slane vode. Nakon 1—2 minuta blanširanja ocedite povrće i prelijte ga hladnom vodom.
3. Rastvorite u činiji kukuruzno brašno u malo hladne vode ili pavlake. Dodajte pavlaku i jaja. Umutite.
4. U činiji pomešajte blanširane paprike i tikvice. Dodajte sitno iseckan beli luk, kolutiće mladog
luka i polumesece crvenog luka. Promešajte, posolite i pobiberite. Dodajte smesu od pavlake, jaja i poluskuvanih krompira. Dobro promešajte.
5. Prebacite smesu u pleh. Odozgo pospite kozji sir. Pecite pitu u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, sve dok se ne stvori korica.
6. U činiju sipajte balzamiko, so i biber i promešajte. Dodajte maslinovo ulje i promešajte. lsecite
zelenu salatu, a čeri paradajz isecite na polovine. Dobro promešajte.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen