Prolećna salata
Sastojci:
- 2 veze rotkvica
- 4 jajeta
- 200 g šunke
- 1 veza mladog luka
- 200 g čeri paradajza
- 1 zelena salata
- 1/2 dl maslinovog ulja
- 1 kašika šećera
- mešavina začina
- sirće po ukusu
Način pripreme:
1. Rotkvice i mladi luk očistiti i iseći na kolutove, šunku iseći na trake.
2. Šeri paradajz oprati i prepoloviti, zelenu salatu očistiti i iseći na trake.
3. Jaja obariti, a potom ih oljuštiti i iseći na četvrtine.
4. U većoj posudi sjediniti rotkvice, mladi luk, zelenu salatu, šunku i šeri paradajz, te polako promešati.
5. Posebno umutiti maslinovo ulje, malo sirćeta po ukusu, šećer i mešavinu začina i preliti preko salate. Polako promešati i odozgo poređati obarena jaja.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama