Prženice s jajima

by | jul 4, 2013

Przenice

Sastojci:

  • 4 zemičke
  • 10 jaja
  • 1,5 dl mleka
  • 8 listova praške šunke
  • 150 g kačkavalja
  • 3 dl ulja
  • mešavina začina

Priprema:

1. Zemičke poprečno preseći napola da bi se od svakog komada dobile dve polovine.
2. Zatim iz svake polovine pomoću okruglog kalupa prečnika 2 cm izvaditi sredinu.
3. Posebno umutiti 2 jajeta sa mlekom i začinima po ukusu. Izdubljene zemičke natapati u pripremljenu smesu od jaja, a zatim ih pržiti na vrelom ulju najpre sa jedne a potom i sa druge strane dok ne porumene. Vaditi ih na papirnu salvetu da upije suvišnu masnoću.
4. Na sredinu prženih zemički staviti list praške šunke i blago ga utisnuti. Zatim udubljenu sredinu šunke napuniti rendanim kačkavaljem. Preko sira razbiti po jedno jaje.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega punjene prženice. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok se jaja ne ispeku.

Izvor: Life Content

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: