Punjena domaća testenina

by | maj 12, 2012

SASTOJCI:

Za testo:

200 g brašna
1 čaša vode

Za nadev:

Članak se nastavlja posle reklama

200 g graška
150 g mekog sira
100 g tvrdog sira
150 g šunkarice
3 dl mleka
malo brašna, so, biber
malo putera

PRIPREMA:

Testo

Članak se nastavlja posle reklama

1. Testo zamesiti od brašna i vode, pa ga razvući na radnoj površini.
2. Iseći ga na veće pravougaonike (po želji)
3. Oko drvenog valjka obmotati svaki komad testa i na brašnom posutoj reljefnoj podlozi oblikovati makarone (kanelone).

Nadev

Članak se nastavlja posle reklama

1. Šunkaricu iseći na kockice, tvrdi sir izrendati. Ako je svež, grašak skuvati.
2. Na zagrejanom ulju dinstati grašak i šunkaricu, dodati 150 g sira i začine.
3. Nadevom puniti makarone.
4. Ređati ih u tepsiju, preliti bešamel sosom i posuti rendanim sirom. Peći ih oko 20 minuta na 180 °C.
5. Bešamel napraviti na uobičajen način: na malo putera propržiti brašno, pa stalno mešajući dodavati mleko, dok se ne dobije gušći sos. Makaroni se, naravno, mogu puniti i bilo kojim drugim nadevom po želji, slanim ili slatkim!

Prijatno!

Recept Ljubice Terzić iz Novog Sada

Izvor: Pošalji recept

Tagovi: