Punjena gnezda

by| mart 31, 2011

  • 600 g krompira
  • 2 žumanceta
  • 1 kašika putera
  • 300 g mlevene junetine
  • 100 g pelata paradajza
  • 1/2 praziluka
  • 50 g mariniranih šampinjona
  • 1 kašika parmezana
  • origano, biber
  • 3 kašike ulja
  • mešavina začina, so

1. Krompir obariti u slanoj vodi, procediti ga, dodati puter, ispasirati i ostaviti da se ohladi.
2. U ohlađen pire dodati žumanca i izmešati.
3. Ovako pripremljen pire sipati u poslastičarski džak, a odgovarajući pleh obložiti papirom za pečenje.
4. Potom na papir za pečenje istiskivati pire i oblikovati korpice (najpre oblikovati dno korpica a potom ivice). Formirane korpice peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
5. Praziluk i šampinjone iseći na kockice, pelat paradajza samleti.
6. Na malo ulja propržiti praziluk kako bi omekšao, a potom dodati mleveno meso, te i njega kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
7. Kada je meso napola dinstano, dodati pelat paradajza, šampinjone, origano i začine po ukus. Dinstati dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
8. U pripremljen mesni fil dodati parmezan i polako promešati.
9. Prohlađenim filom napuniti pečene korpice.

Izvor:  Dobra hrana logo

Tagovi: