Punjena palenta

by | avgust 2, 2013

Punjena palenta

Sastojci:

  • 3 dl mleka
  • 2 kašike putera
  • 200 g palente
  • 4 kašike ulja
  • 1 praziluk
  • 150 g listova barene slanine
  • 100 g mocarele
  • 5 čeri paradajza
  • so, biber

Priprema:

1. U dublju šerpu sipati mleko, dodati puter i malo soli, pa ostaviti da provri. Zatim postepeno uz stalno mešanje dodavati palentu kako bi se masa zgusnula. Kuvanu palentu ostaviti da se ohladi.
2. Od ohlađene palente ručno oblikovati kuglice prečnika 5 cm, te na njima napraviti udubljenje.
3. Praziluk sitno iseckati, pa ga propržiti na ulju, a zatim začiniti po ukusu. Mocarelu iseći na kockice.
4. U svaku kuglicu palente staviti malo prženog luka, mocarele i jedan list slanine. Ovako punjene kuglice od palente poređati u podmazanu tepsiju i staviti u rernu da se zapeku.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: