Punjena pečena patka

by | april 7, 2013

Sastojci:

  • 1 patka od 1,3 kg
  • 100 g mešanog mlevenog mesa
  • 100 g pačje džigerice
  • 50 g mesnate slanine
  • 1 zemička
  • 1 dl mleka
  • 2 čena belog luka
  • 2 dl supe od povrća
  • 1 jaje
  • 1 glavica crnog luka
  • 50 g putera
  • so, biber

Priprema:
1. Na malo ulja propržiti sitno seckani crni luk da porumeni.
2. Potom dodati mesnatu slaninu, džigericu isečenu na kocke i mleveno meso. Doliti malo vode, pa dinstati da tečnost ispari, a meso omekša.
3. Zatim skloniti sa ringle, dodati jaje, sitno seckani beli luk i zemičku (natopljenu i isceđenu od mleka). Sve izmešati i začiniti po ukusu.
4. Gotovim filom napuniti patku te otvor pričvrstiti čačkalicama da fil ne iscuri.
5. Dublju tepsiju nauljiti, staviti u nju punjenu patku, premazati je puterom i zaliti supom. Prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 *C 60 min. Potom skloniti foliju i nastaviti sa pečenjem dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: