Punjena piletina u sosu od mente
Potrebno je:
- 1 veće pileće belo meso
- 150 g praške šunke
- 1 pakovanje tost sira
- 1 pavlaka
- 100 g majoneza
- 1 limun
- 1 kesica čaja od mente
- so
- ulje
Priprema:
1. Piletinu iseći na šnicle i posoliti.
2. Na svaku šniclu staviti list sira i list praške šunke, preklopiti i uvezati kuhinjskim kanapom.
Članak se nastavlja posle reklama
3. Meso propržiti na vrelom ulju, a zatim skinuti kanap.
4. Napraviti sos: sjediniti pavlaku, majonez, sok od jednog limuna i kesicu čaja pa ostaviti da odstoji 30 min.
5. Šnicle servirati na tanjir i preliti sosom od mente.
Članak se nastavlja posle reklama
Recept Aleksandre Pajkić iz Zatonja
Izvor: Pošalji recept
Članak se nastavlja posle reklama