Punjene krmenadle u sosu od senfa

by | oktobar 1, 2012

za 4 osobe

Potrebno je:

Članak se nastavlja posle reklama
  • 4 deblje krmenadle
  • 100 g mariniranih šampinjona
  • 40 g sušenog paradajza u ulju
  • 120 g mladog sira
  • 1 kašika senfa
  • 5 dl juneće supe
  • 2 dl neutralne pavlake
  • 1 karfiol
  • 0,5 dl ulja
  • mešavina začina, biber

Priprema:

1. Krmenadle zarezati po sredini da bi se dobio džep za punjenje.

2. Marinirane šampinjone iseći na listove, mladi sir izmrviti, a sušeni paradajz ocediti od ulja i iseći na kocke.

Članak se nastavlja posle reklama

3. U manjoj posudi sjediniti šampinjone, sir, paradajz i promešati. Pripremljenim nadevom napuniti krmenadne i pričvrstiti ih čačkalicama.

4. Zatim ih propržiti na malo ulja, pa sipati juneću supu i dinstati na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Pred kraj dinstanja dodati neutralnu pavlaku, senf i začine po ukusu te kratko prodinstati.

6. Karfiol očistiti, iskidati na cvetove I obariti u slanoj vodi.

Članak se nastavlja posle reklama

7. Dinstane krmenadle poslužiti uz obareni karfiol.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: