Punjene pečurke

by | avgust 10, 2012

za 4 osobe

priprema: 20 min.

pečenje: 15 min.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Potrebno je: 

  • 12 većih klobuka (poklopaca) pečuraka
  • 12 prepeličjih jaja
  • 80 g suvog vrata
  • 80 g kačkavalja
  • ulja po potrebi
  • so

Priprema: 

Članak se nastavlja posle reklama

1. Klobuke pečuraka posoliti po ukusu i propržiti sa obe strane na malo ulja.

2. Kačkavalj iseći na 12 kockica, a suvi vrat sitno iseckati.

Članak se nastavlja posle reklama

3. U svaki klobuk staviti po kocku kačkavalja i malo suvog vrata, a potom odozgo razbiti prepeličje jaje.

4. Punjene pečurke poslagati u pleh prekriven papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok se jaja ne ispeku.

Članak se nastavlja posle reklama

Savet plus: Gotovo jelo poslužiti toplo.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: